69766.jpg

Perjantaina 7. huhtikuuta lähdin kuudeksi päiväksi kahden jättiläisen Mikon ja Sylvainin(ranska) kanssa naapurisaarelle tarkoituksena nähdä wiganin ja liverpoolin fussematsit. Molempiin matseihin liput olivat jo valmiina mutta, niin kuin useasti majoitus päätettiin hankkia vasta kun saavutaan paikanpäälle. Tietenkin juuri tänä viikonloppuna maailman seuratuin hevosralli John Smith's Grand National oli saapunut Liverpooliin ja tämähän tarkoitti sitä, että meidän uljas kolmikko ei saanut majoitusta Liverpoolista. Ilta alkoi hämärtyä ja päätimme ottaa junan Wiganiin, jossa meidän toinen peli olisi lauantaina. Rankkasateen piiskatessa etsimme kauniissa Wiganissa yöpaikkaa, joka kuulema olisi mahdottomuus. Vahingossa löydettiin kuitenkin pienen pieni hostelli josta saatiin halvalla hyvä huone pariksi yöksi.

Lauantaina 8. Huhtikuuta Wigan vs Birmingham(1-1) matsi 25 000 vetävällä JJB areenalla. Ensimmäistä kertaa "oikeassa" fussematsissa oli taas elämys itsessään. Migluhan pelaa Birminghamissa ja siinä kun istuttiin toisessa rivissä ihan kentän vieressä niin pääsikin pällistelemään suomalaislupauksen ahkeraa lämmittelyä vaihtopenkillä. :) No pääsihän se miglugin pelamaan viimeseksi vartiksi. Illalla guinnessia Wiganin keskustassa, joka pienestä koostaan huolimatta oli erittäin riehakas bilemesta.

Sunnuntaina 9. Huhtikuuta aamulla herätys aikasin ja darransekaisena ottamaan junaa takaisin Liverpooliin. Junat eivät kulje!!! Dösämatka tuli. Vaikka hevostelut olivat loppuneet jo, niin majotuksen saaminen oli vieläkin vaikeata liverpoolin pelin takia. No kivojen turisti-info ihmisten avulla saimmekin ensimmäiseksi yöksi kalliin majapaikan. Kello alkoi lähestymään kahta iltapäivällä ja tunnelma alkoi nousemaan. Liverpool vs Bolton(1-0) matsi yli 45 000 vetävällä Anfield areenalla ja nyt loppu sanat kuvaamaan fiilistä. Siinä vaiheessa kun 45 000 ihmistä täpötaydellä areenalla laulaa You'll Never Walk Alone liverpoolin kannatuslaulua, niin sitä tuntee, että tätä mä voisin tehdä aina. Kuten kuvista voitte nähdä niin meidän paikat eivät olleet maailman parhaimmat, mutta ei se paljon fiilikseen vaikuttanut. Oltiin muuten siinä päädyssä minne liverpool teki maaaaaaaaaaaaliiiiiiiiiin!!!!

Seuraavat päivät menikin sitten turistimeinigeissä Liverpoolissa. Oli hyvät säät ja kierreltiin ympäri kaupunkia jalan ja pällisteltiin niin museoita ja systeemejä. Tietenkin kun oltiin Liverpoolissa, niin kuuluisa The Cavern Club piti käydä tarkistamassa. Siellähän se oli ja oli kuin telkkarissa. Henkilökohtaisesti Beatles ei minulle ole henki ja veri mutta olihan se näkemisen arvoinen paikka(Guinness oli hyvää). Tämä matkan aikana tavattiin sellaiset 30 suomalaista, joista yhden näyttelijäpoukan kanssa päädyttiinkin viimeisenä iltana ryyppäämään. Niin, että jos joku ihmettelee mitä noissa ensimmäisissä kuvissa tapahtuu, niin se oli kuulema joku perinteinen näyttelijöiden ryyppyleikki. Hauskinta tässä oli, että tylleröt tykkäsivät leikistä eniten, ja myös meidän ranskalainen vahvistus Sylvain. Katso kuvat niin tajuat mistä puhun. :-)

Vielä yhden asian mainitsen. Taannoin masin foorumissa kertoilin herrasta nimeltä Banksy. Tämä laittoman katutaiteen herra. Liverpoolissa sattumalta vain törmäsin yhteen näistä hänen teoksistaan. Aika kiva!!

Kuvia löytyy täältä ja pieni clippi Anfieldista löytyy users.evtek.fi/~k0301209/Liverpool153.AVI Arvosanaksi matkalle annan 9½.